shape Mediation, de beste conflictoplossing shadow

Mediation, de beste conflictoplossing

Mediation: voor alle partijen de beste oplossing

Heeft u zakelijk of privé een conflict of geschil? Dan wilt u het liefst dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. U kunt daarvoor een rechter, arbiter of advocaat inschakelen, maar dat kost vaak veel tijd en geld en levert bovendien veel stress op. Kies liever voor mediation via Van Erkelens in Vaassen. Samen zoeken we naar een oplossing waar alle partijen zich in kunnen vinden.

Hoe werkt mediation?

Bij mediation gaan beide partijen, met de onafhankelijke gecertificeerde mediator van Van Erkelens als gespreksleider, om tafel. We bespreken en analyseren samen het conflict en brengen mogelijke oplossingen in kaart. De mediator kiest geen partij maar helpt de partijen te zoeken naar hun gezamenlijke belangen en een oplossing die voor beide partijen het meeste oplevert. Hiermee kunnen beide partijen hun verantwoordelijkheid nemen. Mediation kan worden toegepast bij relationele conflicten, zoals echtscheidingen en bij zakelijke conflicten, zoals een arbeidsconflict of aandeelhoudersconflict. Ook behoort fiscale mediation tot de mogelijkheden.

Baat bij mediation

Mediation heeft veel voordelen ten opzichte van andere vormen van conflictoplossing. De belangrijkste zijn:

  • Besparing van tijd en kosten
  • Minder stressvol
  • Oplossingsgericht denken met de focus op gezamenlijk belang
  • Informeel en vertrouwelijk
  • Bieden van een duurzame oplossing met behoud van verhoudingen

Mediation voor iedereen bij Van Erkelens in Vaassen

Wilt u gebruikmaken van mediation en heeft u hiervoor zelf onvoldoende financiële middelen? Dan kunnen wij u helpen door voor u een beroep te doen op de Wet op de rechtsbijstand. De Raad beoordeelt of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten van mediation. Mogelijk hoeft u alleen een kleine eigen bijdrage te betalen.

Meer informatie over mediation

Heeft u vragen over, of wilt u mediation voor uw zakelijke of familiaire situatie? Neem dan contact met ons op in Vaassen. Wij beschikken over een gecertificeerde mediator die geaccrediteerd is voor familie-mediations. Ons kantoor is centraal gelegen en is ook goed bereikbaar vanuit Zwolle, Deventer en Apeldoorn.

Ga
terug

Respect | Vertrouwen | Verantwoordelijkheid | Openheid

Onze kernwaarden, zo gaan wij met elkaar en onze klanten om.