ActiveSign

Voor dit interview was ik te gast bij Martie Jonker van ActiveSign in Vaassen. ActiveSign is een bedrijf dat voertuigen, panden en interieurs ‘belettert en bestickert en/of wrapped’.

Van oorsprong komt Martie uit de lichtreclame, waarna hij in de busreclame terecht kwam. Toen Martie wegens omstandigheden zijn baan kwijt raakte, wilde hij niet thuis op de bank blijven zitten. Mede met behulp van Corné van Erkelens heeft hij een bedrijfsplan opgezet en is ActiveSign geboren.

In de loop van de jaren zijn de werkzaamheden behoorlijk uitgebreid. Martie begon met het beplakken van bussen. Hier kwamen al snel andere voertuigen bij, zoals trams, treinen, auto’s en zelfs vliegtuigen. Ook voorziet Martie gevels, wanden en (winkel)ruiten van belettering, reclame en etchedglass.

Sinds enige tijd houdt Martie zich ook bezig met een nieuw concept: het ‘wrappen’ van interieurs, oftewel het geheel of gedeeltelijk beplakken van kasten, deuren, kozijnen etc.

Martie: ‘Met deze techniek kunnen we bijvoorbeeld een keuken weer een nieuwe uitstraling geven, door de kastdeurtjes te wrappen’. Onlangs heeft ActiveSign ook het interieur van een kapsalon gewrapt. ‘Het wrappen van interieur vraagt om een aparte behandeling,’ vertelt Martie enthousiast ‘Ik vind het dan ook erg belangrijk om cursussen te volgen om up-to-date te blijven. Mede hierdoor wil ik mij kwalitatief onderscheiden.’

Door een ZZP-collega is Martie indertijd geadviseerd om eens met Van Erkelens te gaan praten, omdat Van Erkelens volgens hem 100% betrouwbaar is. ‘En daar ben ik het mee eens’, zegt Martie. ‘Eigenlijk wordt alles goed geregeld en er is nooit gezeur. En wat ik ook erg waardeer is de ruimte voor menselijk contact, er is altijd een luisterend oor’. Volgens Martie is dat mede de kracht van het ‘team Van Erkelens’. ‘Het maakt dat ik me op m’n gemak voel en vertrouwen heb. Daardoor blijf ik loyaal.’

Martie werkt veel samen met een vaste groep ZZP-collega’s, die allemaal dezelfde gedrevenheid als Martie voor het vak hebben. Maar ook wordt hij ingehuurd door grote Sign-bedrijven die bij grote en/of langdurige projecten een personeelstekort hebben. Met mensen werken met dezelfde passie voor het vak, dat is waar Martie veel motivatie vandaan haalt.

Martie heeft nog genoeg mooie plannen voor de toekomst. Bijvoorbeeld ‘Een eigen hal waarin ik mijn werkzaamheden kan afmaken en misschien een keer een open dag kan geven. Zo kan ik laten zien wat het vak werkelijk inhoudt’.

Ga
terug

Respect | Vertrouwen | Verantwoordelijkheid | Openheid

Onze kernwaarden, zo gaan wij met elkaar en onze klanten om.