StrategieSuite

Na een prachtige rit door het Kroondomein werd ik op Kasteel Staverden ontvangen door Johan Visser. Vanuit deze rustieke omgeving met uitzicht op Landgoed Staverden werkt hij voor zijn bedrijf StrategieSuite.

Johan  legt uit wat StrategieSuite doet: “Sommige ondernemers draaien rondjes op een rotonde en kunnen geen afslag kiezen. StrategieSuite helpt ondernemers bij het maken van strategische keuzes ofwel het bepalen van de stip op de horizon. Dit doen we door 1 op 1 met een ondernemer of zijn managementteam te zitten, maar ook met meerdaagse trainingen voor groepen ondernemers waarin ze leren van de feedback op elkaar. Daarnaast houden we lezingen en oplaadmomenten waarin we ondernemers bijpraten over nieuwe inzichten, marktontwikkelingen of speciale thema’s.

Het unieke van ons bedrijf is de combinatie tussen strategie en psychologie. In plaats van rationele keuzes te maken, laten mensen vaak onbewust allerlei psychologisch redenen meewegen. Onze ujohan visseritdaging is om achter die redenen te komen en zo de ondernemer te helpen keuzes te maken die bij hem passen. Doen wat je leuk vindt geeft energie, en dat werkt door in je bedrijf, maar ook in je privéleven. En soms betekent dat zelfs inkrimpen, of afscheid nemen van activiteiten die negatieve energie kosten”.

Naast StrategieSuite is Johan eigenaar van EnergyDrives. “EnergyDrives biedt ondernemers èn  hun personeel een scan die aangeeft waar je energie van krijgt en wat je juist energie kost. Als je functies en werkzaamheden daarop kunt aanpassen, oftewel: het juiste poppetje op de juiste plek, geeft dat meer werkplezier, meer energie en hogere productiviteit. We helpen uiteraard ook om de uitslagen van de scan binnen het bedrijf toe te passen.

Binnenkort komt er nog een nieuwe tak bij: AcademySuite. Johan: “Bedrijven krijgen een unieke mogelijkheid om een eigen, op maat gemaakte academy te hebben. Dit gaat een grote bijdrage leveren aan het vinden, binden en boeien van personeel in een steeds schaarser wordende markt.“

Toen Johan in 2005 voor zichzelf begon, kreeg hij vanuit zijn netwerk de tip om met Corné van Erkelens contact op te nemen. Dat heeft hij gedaan. Johan: De bedrijfscultuur van Van Erkelens past goed bij mij, het personeel bestaat uit mensenmensen. Ik ben zelf ondernemer in hart en nieren en weet op hoofdlijn wat er speelt. Maar ik ben wel blij dat ze bij Van Erkelens proactief meedenken, bespaartips geven, aandacht vestigen op wijzigingen in wetgeving, met name fiscaal. Corné is vooral sparring-partner. En wat opvalt is dat Van Erkelens als kantoor goed anticipeert op automatisering en digitalisering. Wij  zetten zelf de administratie in Basecone en vragen onze rapportages op in Ezora. Van Erkelens maakt de jaarstukken en verzorgt de salarisadministratie.”

Zelf heeft Johan natuurlijk ook zijn stip op de horizon: “Over vijf jaar wil AcademySuite een gevraagd speler zijn in de markt voor bedrijfsspecifieke academy’s. Daarbij werk ik graag met net afgestudeerde jonge mensen: de volgende generatie. StrategieSuite is over vijf jaar nog steeds kleinschalig, want de kracht van ons bedrijf is het persoonlijke contact. Net als bij Van Erkelens.”

Heeft Johan nog tips voor andere ondernemers? – Zorg dat je een stip op de horizon hebt, de weg ernaartoe kan flexibel zijn – Houd je organisatie wendbaar, wees een speedboot, geen tanker – Let op je eigen drijfveren, anders loopt je energie leeg – Werk áán je bedrijf in plaats van ín je bedrijf. Bekijk af en toe je bedrijf van een afstand.

Ga
terug

Respect | Vertrouwen | Verantwoordelijkheid | Openheid

Onze kernwaarden, zo gaan wij met elkaar en onze klanten om.